A két év kihagyás után az F1-be a Lotusszal visszatérő Kimi Räikkönen ugyan sokkal jobban teljesít, mint hétszeres bajnok kollégája, Michael Schumacher a Mercedesnél tette az elmúlt években, de így is felröppentek olyan pletykák, miszerint a felek kiábrándultak egymásból, a csapatnál elegük lett a finn állandó kormányzási problémáiból, megromlott a viszony.

Azóta ezt cáfolta a csapatfőnök, Eric Boullier, aki hangsúlyozta, hogy mind Räikkönennel, mind Romain Grosjeannal türelmesek, és a csapat tulajdonosa, Gerard Lopez is azt állította nemrég, hogy a Lotus párosa “tökéletes”.

Valenciában Räikkönent is megkérdezték az állítólagos viszályról, elhidegülésről, de a finn is tagadta, hogy ilyenről lenne szó.

“Nem tudom, hol hallottak ilyesmit. Menjenek és kérdezzék meg a csapatot, és akkor megtudják az igazat!” – mondta.

Amikor kérték, hogy ismertesse a saját nézőpontja szerinti “igazságot”, Räikkönen így válaszolt: “Minden ugyanolyan, mint amikor először találkoztunk.”
 
A konkrét kérdésre, hogy akkor ezek szerint jól érzi-e magát Lotusnál, ez volt a válasz: “Miért ne érezném?”

Ahogy a főnöke, Räikkönen sem bánkódik túlságosan amiatt, hogy még nem sikerült győzni idén.

“Ha az idény előtt azt mondták volna, hogy mostanra néhányszor dobogós leszek és 55 pontom lesz, valószínűleg elégedett lettem volna. A csapat is így van ezzel. Ha a szezon előtt megkérdezték volna, hogy elfogadnák-e ezeket az eredményeket, akkor aláírták volna.”

“Valószínűleg ők sem számítottak rá, hogy ennyire jól állunk majd, persze amikor így állunk, akkor jönnek a további elvárások. Néhányszor közel voltunk már, szóval ilyen szempontból csalódás volt egy-két futam, csalódottak vagyunk, ha nem sikerül győzni.”