Hétvégén az Európa Nagydíj következik, a valenciai versenyt még véletlenül sem hurráoptimista hangulatban várja a Force India. “Csalódottak voltunk a kanadai eredmény miatt, de láttuk a pozitívumokat is” – mondta Vijay Mallya csapatfőnök. “Kanada ismét megmutatta, hogy jelenleg nehéz jósolni a Forma-1-ben, hét versenyen hét győztes volt, ami nagyszerű.”

“A nehezen megjósolható erőviszonyokkal együtt is javulnunk kellene, főleg, ha szeretnénk megszerezni a konstruktőri világbajnokság ötödik vagy hatodik helyét. Azok a csapatok, amelyekkel tavaly meccseltünk, például a Sauber és a Williams már álltak dobogón, ha mindent jól csinálunk, a mi időnk is eljön. Remélem, Valenciában visszatérünk a pontszerzők közé és megmutatjuk a bennünk rejlő potenciált.”

Paul di Resta jó érzésekkel gondol a valenciai versenyre. “Ez egy városi és egy hagyományos pálya keveréke, rengeteg kanyarral – talán itt van a legtöbb egész évben” – fogalmazott di Resta. “A pálya nagyon sima, de nehéz megtalálni a jó beállításokat. A legnagyobb kihívás, hogy az autó egyszerre legyen jó a lassú sikánokban és a gyors részeken. Van néhány kemény féktáv, rögtön utánuk nagy tapadást kívánó zónákkal, így erős gumikopásra számítunk. Nehéz lesz bánni a hátsó kerekekkel.”

Nico Hülkenbergnek nincsenek túl jó emlékei Valenciáról 2010-ből. “Az a verseny nem sikerült túl jól számomra” – nyilatkozta a német. “A karosszéria egy része égett, ezért ki kellett állnom. Várom a visszatérést, mert kedvelem a pályát, annak ellenére, hogy nehéz előzni. Van néhány különleges kanyar az utolsó szektorban, élmény végigmenni rajtuk. A kör egyébként nagyon hosszú, összesen 25 kanyar van, nehéz összerakni egy tökéleteset.”