A Sauber a malajziai második hely után a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon újra villantott, amikor a 15. helyről rajtoló Sergio Perez egykiállásos stratégiájával egészen a 3. helyig kapaszkodott, meglett a csapat idei második dobogója is.

A svájci alakulat alapító-főnöke, Peter Sauber természetesen örül, hogy így mennek a dolgok, de még többet szeretne.

“Számomra a mostani eredmény többet ér, mint a malajziai második hely. A kanadai egy teljesen normális verseny volt, se eső, se biztonsági autó, és csak egy autó esett ki előlünk, Schumacher. Hinwilben az 1993-as belépésünk óta nem építettünk ilyen jó autót, mint most!” – mondta a svájci Blicknek.

“A sikerünk 75 százalékban az aerodinamikának köszönhető, ezen a téren az ellenfelek is irigyelnek minket” – tette hozzá.

Sauber úr elismerte, hogy kicsit bosszantó számára a bahreini és a monacói nullázás, mert “az autó mindenhol versenyképes” – a kérdésre, hogy akkor a pilóták jelentik-e a gyenge pontot, így felelt:

“Ez nehéz kérdés. Kobajasi egy nagyszerű srác, imádom a hozzáállását, biztos sikeres lesz még velünk. Sergio, nos, ő gyors és nagyon tudja kímélni a gumikat. A második évben még a hibák is beleférnek, na persze ettől azért még nem örülünk nekik.”

A csapat résztulajdonos-főnökasszonya, Monisha Kaltenborn a kvalifikációs teljesítmény javítását emelte ki, elismerve, hogy azért arra is vigyázni kell, hogy a versenytempó is megmaradjon:

“Egyértelműen célunk, hogy javítsunk az időmérőn, mert ha sikerül előrébb jutni a rajtrácson, akkor még gyorsabbak lehetünk a versenyen, még többet hozhatunk ki az autóból. Persze nem könnyű ez, szerintem azon is nagyon sok múlik, hogyan készülünk fel a kvalifikációra, számos területen javulhatunk még csapatként, de ha sikerül, akkor tényleg hozhatunk még ilyen jó eredményeket.”

“Meggyőződésem, hogy az autó versenyképes, de ahhoz, hogy a dobogón legyünk, azért sok dolognak kell összeállni. Némelyik tényezőre van befolyásunk, másokra nincs. Azokon kell tehát dolgoznunk, amik rajtunk múlnak, a munkán, a stratégián, ha ez meglesz, akkor gyakrabban lesznek ilyen pillanataink. Most is nagyon örülünk, de remélem, hogy a következő dobogóra nem kell majd annyit várnunk, mint Malajzia után kellett a mostanira!”