Hiába hozott a 2012-es szezon első hét futama hét különböző győztest, a bajnokság élén csak három-négy pilóta áll egymáshoz nagyon közel: a kanadai győzelme után Lewis Hamilton 88 ponttal vezet, Fernando Alonso 86 ponttal második, a címvédő Sebastian Vettel 85-tel harmadik, míg Mark Webber 79-cel negyedik.

A montreali verseny után Alonso megkockáztatta, hogy tisztul a csata: “A bajnokságot senki nem nyeri meg hét futam után, de egyesek már kezdik elveszíteni” – mondta az El Paísnak.

A spanyol főnöke, Stefano Domenicali is egyetért, szerinte a pillanatnyilag élen álló hármas között dőlhet majd egy az idei cím sorsa:

“A mostani állást alapul véve úgy gondolom, hogy a bajnokság végül Fernando, Lewis és Sebastian csatájában dől el. Így érzem legalábbis, de idén minden futam előtt vélünk valamit, aztán a verseny után már másképp gondoljuk. Lehet, hogy Valencia után megint más lesz a helyzet. De ha őszinte akarok lenni, szerintem hármas csatává válik majd a bajnokság.”

A Kanadai Nagydíjon Alonso ugyan elvesztette a vezetést, a verseny vége nem alakult jól a Ferrari számára, de Domenicali ennek ellenére is bizakodó:

“Az autó jó irányba tart a versenyképesség tekintetében, ez a legfontosabb, hiszen a bajnokság még teljesen nyitott. Hamilton vezet, de Fernando csak két ponttal van lemaradva, az semmi. A fő, hogy továbbra is hajtsunk, javítsuk az autó teljesítményét. Egészen addig, míg meg nem szerezzük a pole-t – addig nem lehetünk elégedettek!”