Miközben Romain Grosjean a második helyen ért célba a Lotusszal Kanadában, Kimi Räikkönennek meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel. “Az autó kicsit jobb volt a versenyen, mint az időmérőn” – fogalmazott a finn. “Többször is beragadtam mások mögé. A DRS zóna nem volt túl hosszú, úgy pedig nehéz előzni, ha az előttem lévő autó is használhatja a szárnyat.”

“Volt esélyünk arra, hogy kicsit jobb eredményt érjünk el, de most nem állt össze minden. Ismét pontokat szereztünk, ami mindig jó dolog, különösen ebben az idényben. A nem túl jól sikerült időmérőből levontuk a megfelelő tanulságokat, dolgoznunk kell tovább. Ha jobb helyről indulunk, könnyebb a végén is előre kerülni, megpróbáljuk ezt megcsinálni a következő versenyen.”

Eric Boullier csapatfőnök nem szomorkodott a leintés után. “Ez az eredmény a jó csapatmunkának köszönhető” – mondta Boullier. “Az E20-ast sikerült jól beállítani a versenyre, mindkét autóval működött a stratégiánk, így sikerült a rajthelyeket alaposan feltornázni. Mindkét pilótánk remekül vezetett, Romain második helye nagyszerű az egész csapat számára.”

“Tudjuk jól, hogy amennyiben az időmérőkön jobban szerepelnénk, még jobb dolgokat érhetnénk el a versenyeken, ez most a házi feladatunk.”