Nagy a kavarás az idei újoncteszttel: korábban felmerült, hogy a zavaros versenynaptár miatt ne a szokásos helyszínen, Abu-Dzabiban, hanem a Brit Nagydíj után, Silverstone-ban tartsák. Pro és kontra is jöttek az érvek a tervekkel kapcsolatban, a dolog vége az lett, hogy a csapatok szabadon eldönthették, melyik helyszínt választják. A Red Bull, a Toro Rosso és a McLaren Abu-Dzabit választotta, a többiek Silverstone mellett döntöttek, ebből a gyakorlásból azonban úgy tűnik, nem lesz semmi.

Bernie Ecclestone egyetlen tollvonással törölte a tesztet, az Auto, Motor und Sport szerint azon húzta fel magát, hogy a csapatok őt nem vonták be megállapodásukba. Ecclestone döntésének durva következményei lehetnek, a Mercedes és a Sauber ugyanis jelezte, bojkottálják az abu-dzabi tesztet, ha valaki megpróbálja rájuk erőltetni.

“Egyhangú megállapodás született a csapatok között arról, hogy idén két helyszínen tartjuk a fiatal pilóták tesztjét” – háborgott Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke. “Ezt a megállapodást most felrúgták, úgyhogy mi nem vagyunk kötelesek vállalni az abu-dzabi tesztet.”

Ahogy ilyen ügyekben lenni szokott, a legnagyobb vesztesek azok, akiknek nincs is beleszólásuk az ügybe, jelen esetben a fiatal tehetségek. A vita miatt F1-es tapasztalatszerzési lehetőség nélkül maradhatnak.