Sebastian Vettel (1.): “Nehéz megmondani, min múlt ez a nagy előny. Fantasztikus htévégénk volt eddig, nagyon jó volt az autó. Sokat tanultunk az elmúlt versenyeken, amikor nem sikerült kihozni a maximális potenciált az autóból, most igen. Fontos volt, hogy tiszta edzésünk legyen és tudjunk alkalmazkodni a körülményekhez. Mindhárom szakasszal elégedett voltam, mindig sikerült gyorsulni, kezdetben azt hittem, egy tizeden belül leszünk. Az előnyünk végül nagyobb lett, de a holnapi rajtnál csak nyolc méter lesz Lewis McLarenjével szemben. Várom a holnapi futamot! Nem csak a padlólemezen lévő lyukak számítanak, az újságokból lehetett ilyen benyomást szerezni. Sajnálom, hogy végül betiltották, de nem tartottunk tőle, hogy ez befolyásolja az autó teljesítményét, az összes elem kombinációja számít. Nehéz felmelegíteni a gumikat ezen a pályán, ahogy Lewis is mondta, kulcsfontosságú volt, amit az előző két versenyen tanultunk. Lyukak nélkül is nagyon élveztem ezt az időmérőt.”

Lewis Hamilton (2.): “Ma nehezebb volt, mint a tegnapi edzéseken, küzdöttünk egy kicsit. Dolgoznunk kellett a gumikkal a Q3-ban, nehezen melegítettük fel őket, de szerencsére volt egy új szettünk az utolsó szakaszra. Tulajdonképpen meglep minket, hogy itt vagyunk az első sorban, igyekszünk kihozni ebből a maximumot. Elégedett vagyok.”

Fernando Alonso (3.): “Nagyon jó érzés volt az autóban ülni, a tegnap kipróbált új alkatrészekkel. Elégedettebbek vagyunk az egyensúllyal és a tapadással, ez Felipére is vonatkozik. Ez az első lépés, de soha nem áll meg a világ. Nagyon elégedett vagyok és hálás a gyári munkáért, eddig jól mennek a dolgok ezen a hétvégén. Annál is inkább örömteli ez, mert ez a pálya nem is kedvez igazán az autó karakterisztikájának. Azért nem szabad elfelejtenünk, hogy két autó is gyorsabb volt ma nálunk, ami jelzi, hogy van javítanivalónk. Ugyanakkor az is látszik, hogy végre képesek vagyunk az első helyekért küzdeni. Kicsit stresszes időmérő volt a mai, mert az idők itt mindig szorosak, néhány tizeden múlik, hogy a rajtrács elejére vagy végére kerülünk. A harmadik rajthely nagyszerű a támadáshoz, mert itt a pole nem annyira fontos, mint máshol. A versenyek Montrealban mindig kiszámíthatatlanok, de jó lenne szép eredményt elérni Gilles Villeneuve halálának harmincadik évfordulóján. Holnap olasz-spanyol meccs az Eb-n? Erről még nem beszéltünk a csapaton belül, de lehet, hogy nem nagyon akad majd segítő kéz a kerékcserémnél, ha mi nyerünk!”