A 2011-es Kanadai Nagydíj minden idők leghosszabb Forma-1-es futama volt a maga több mint négyórás időtartamával – a futam két óráig állt a leszakadó eső miatt. Ha idén vasárnap, a verseny alatt nem is, a hétvége első két napján megint csapadékkal lehet számolni.

A jelenlegi előrejelzések szerint holnap, az első két edzés napján délelőttől egészen estig zivatarokkal, felhőszakadásokkal lehet számolni, szombaton pedig kora délután az időmérő idejére érkezhet az újabb eső. Az első két nap a hőmérséklet 20-22 fok körül alakul majd. A meteorológusok vasárnapra már jobb időt ígérnek, az ég ugyan néha befelhősödik, de esni valószínűleg nem fog, a hőmérséklet pedig valahol 25 és 30 Celsius fok között lesz délután.

A fentiek alaposan megnehezíthetik majd a csapatok dolgát, hiszen a “gumievő” felületű Gilles Villeneuve pályán esetleg úgy kell majd nekifutni a versenynek, hogy előtte sem az idénre módosított tulajdonságú lágy, sem a tavaly ugyanilyen formában használt, de az eső miatt versenykörülmények között szintén nem szereplő szuperlágy abroncsot sem tesztelik ki előre.

A Kanadai Nagydíj nemcsak a tévénézők, de a helyszínre kilátogató közönség tekintetében is nagy kedvenc, azonban idén – hosszú-hosszú idő után – nem lesz telt ház a pályán, nem sikerült eladni minden jegyet. Az ok a városban több mint három hónapja zajló diáktüntetések és a radikálisabb diákcsoportok által a futam megzavarásáról szóló fenyegetések, amelyek miatt a szervezők le is fújták az eredetileg már tervezett, ingyenes pálya- és bokszlátogatást.

“Előre mondták, hogy meg akarják zavarni a nagydíjat. Hát ez máris sikerült nekik. Nem is emlékszem, mikor nem adtunk el minden jegyet, olyan rég volt már ilyen” – panaszolta a főszervező, Francois Dumontier a Montreal Gazzette-nek, majd kitért a nyílt nap lefújására.

“Nem akartam kockáztatni az egész hétvégét. Képzeljük csak el, hogy egy rossz szándékú személy egészen a pilóták, nyitott garázsok közelébe kerül… A csapatok jelezték, hogy megértik a döntést, de hozzátették, hogy sajnálják, mert ők is szeretik ezt az eseményt. Én sem örültem, hogy le kellett fújni.”