A Monacói Nagydíjon Mark Webber már az idény hatodik különböző győztese volt, mostanra közhelyszámba megy a 2012-es idény kiszámíthatatlansága. Ez a kiszámíthatatlanság azonban tényleg szó szerint az, mert nem csak az élcsapatok között folyik az adok-kapok, de a középcsapatok is bármikor nagyot alakíthatnak, Malajziában a Sauber hozott egy megkérdőjelezhetetlen második helyet, Spanyolországban a tavaly még katasztrofálisan szereplő Williams tudott nyerni.

Az eddig az ilyenekből kimaradó Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya reméli, hogy az ő alakulata is meglepetést hoz valamikor, a silverstone-i alakulatnál teljes gőzzel dolgoznak a gumik kiismerésén, hogy ez sikerüljön.

“A Forma-1 kiszámíthatatlansága Monacóban is folytatódott a hatodik futam hatodik különböző győztesével. Úgy gondolom, hogy ez a kiszámíthatatlanság elsősorban a gumiknak köszönhető, és izgalmas futamokat is láthattunk emiatt. Ezért is dolgozunk nagyon keményen a gumik lehető legjobb kiismerésén, hogy a maximumot hozhassuk ki belőlük. Ha sikerül elcsípnünk ezt, akkor remélem, hogy mi is különleges eredményeknek örülhetünk a későbbi versenyeken!” – mondta az indiai.

Tavaly Kanadában Paul di Resta a futam egy szakaszában negyedik is volt, de végül nullázott a csapat Montrealban. A legutóbbi, monacói erős szereplés után Mallya reméli, hogy ezen a hétvégén is pontokat gyűjthetnek majd:

“Az elmúlt években voltak már jó és rossz futamaink is Montrealban. 2010-ben versenyképesek voltunk, de azt hiszem, tavaly biztos pontokat dobtunk el. Remélem, hogy idén kiköszörüljük a csorbát!”