Ricciardo a legfrissebb blogbejegyzésén keresztül tudatta a világgal, hogyan járt: “Már a hétvége elején elveszítettem a hangomat, ami nagyon kellemetlen volt. Gyanítom, hogy a repülőgép légkondicionálója lehet a ludas. A némaságom miatt nagyon frusztrált voltam, és úgy éreztem, hogy haszontalan vagyok a csapat számára, mert ez pont nem egy olyan pálya volt, ahol ne lenne szükség kommunikációra.”

“Végül kitaláltunk egy komplett jelrendszert a mérnökömmel, amivel kommunikálhattam vele a futam során. Igazából ő beszélt, én pedig a kormányomon nyomkodtam a gombokat, amiket ő látott a telemetriai adatok között, így tudta a válaszom. Megértette, mit szeretnék, de ez a megoldás nem tudta igazán helyettesíteni az élőszót.”

A kanadai nagydíj előtt Ricciardo azt is elmondta, hogy szerinte akármi megtörténhet a hétvégén, ha az időjárás hasonlóan kaotikus lesz, mint 2011-ben:

“A hangom kezd visszatérni, és úgy gondolom, hogy Kanadára már teljesen tökéletes lesz. Nem töltöttem eddig túl sok időt a montreali aszfaltcsíkon, de pokoli jó pályának tűnik. Természetesen teljesen más kihívásokat rejt magában, mint a múlt heti monacói helyszín. Amikor Mugellóban teszteltünk, felkészültünk a versenyzésre ezen a pályán, ami sokat segíthet, de majd meglátjuk pénteken, hogy ez mire elég. Mint ahogy általában, most is optimista vagyok, úgy gondolom, hogy jók lehetünk. Remélem, hogy ez a futam egy fordulópont lesz a csapat számára, ráadásul ha esni fog az eső, akkor az rendesen megkeverheti a kártyákat – emlékezzünk csak a múlt évi versenyre.”