A kamu Charlie Whiting találkozik az igazival a jövő heti Kanadai Nagydíjon. A 43 éves Mark McArdle áll amögött a Twitter-profil mögött, amelyet az FIA versenyigazgatójának nevében indítottak, az átverés sokáig nem derült ki. “Még mindig csípkedem magam, hihetetlen, hogy ez tényleg megtörténik” – nyilatkozta McArdle a montreali invitálásról.

McArdle-t az igazi Whiting hívta meg, mert tetszettek neki netes énjének bejegyzései. “Montrealban találkozunk és beszélgetünk kicsit, szerintem jó móka lesz” – mondta Whiting. “Ugyan elég elfoglalt leszek csütörtökön, örömmel megmutatom neki, hogyan irányítjuk a versenyeket.”

Whiting hallomásból értesült a kamu Twitter-profilról, nyomozása gyorsan eredményre vezetett. “Nem twitterezek és őszintén szólva, nem is nagyon tudom, hogy mi ez. De néha odajöttek hozzám emberek azzal, hogy mennyire imádják a twitjeimet, mire mondtam, hogy nem írok semmi ilyesmit. Az emberek nem ismerték fel, hogy nem én vagyok.”

“Ha hülyeségeket írkált és csinált volna, talán lenne mondanivalóm, de nem tüntetett fel rossz fényben, sőt. Szórakoztató ez az egész, nekem tényleg nagyon tetszik.” McArdle nemcsak a versenyirányítás rejtelmeivel ismerkedhet meg, a McLarenhez, Red Bullhoz, Mercedeshez, Force Indiához és HRT-hez is van meghívója, felesége, Helen a Caterhamtől kapott paddock-belépőt. McArdle Charlie Whitingként több mint 16 ezer követőt szerzett, az elmúlt három évben több ezer twitje volt.