Rekordot döntött a Forma-1 Monacóban, Mark Webber győzelme azt jelentette, hogy hat győztes volt az első hat versenyen. Ilyesmire korábban nem volt példa az F1 történetében, Jenson Button tart attól, hogy ennek a hullámzásnak árnyoldalai is vannak.

“Pastor Maldonadónak volt négy nulla pontos versenye, egy nyolcadik helye és egy győzelme idén, ez nem valami stabil teljesítmény” – nyilatkozta Button. “Mindenki izgatott a sok különböző győztes miatt, ami egy ideig jó volt a rajongók és a sport számára is. De hamarosan eljöhet az idő, amikor a nézők azt mondják, hogy ‘bárki megnyerhet és bárki elveszíthet egy futamot?’ Szerintem ezt most már furcsállják egy kicsit.”

“Remélhetőleg a következő néhány versenyen kialakul valamiféle egyensúly és tiszta képet kapunk arról, hogy melyik csapatok és pilóták küzdhetnek a vb-címért.” Button beszélt arról is, hogy eddigi legfrusztrálóbb időszakát éli a McLarennél: az utolsó három versenyen mindössze két pontot szerzett, 31 pont a hátránya az éllovas Fernando Alonsóval szemben.

“Ez szörnyű, de ez van. Előfordul az ilyesmi, túl kell lépnünk ezen. De az tény, hogy ez az eddigi legbosszantóbb időszakom a McLarennél, amely fantasztikus csapat. Az utolsó három versenyen egyszerűen nem tudtam, hol a tempó, úgy éreztem magam, mintha eltűnt volna az autóból. Nehéz hetek ezek, de nincs semmi, amit ne tudnánk megoldani. Lesz válaszunk, csak az a kérdés, hogy időben érkezik-e. Vannak dolgok, amelyek szerintünk segíteni fognak nekünk Kanadában, de nem lehetünk benne biztosak. Pozitívnak kell maradnunk.”

“Pánikról szó sincs, ez még korai lenne, és nem is segítene semmit. Újra az élmezőnyben kell harcolnunk, de lehet, hogy legközelebb Grosjean vagy Massa, esetleg Perez vagy Kobajasi ér el jó eredményt.”