Ahhoz képest, hogy milyen pocsék autóval kezdte az évet a Ferrari, egészen figyelemreméltó, hogy hat futam után hol is állnak. A Spanyol és a Monacói Nagydíjon már erőből küzdöttek az élbolyban, a versenytempó megvan, Fernando Alonso pedig – az idény eleji fantasztikus “kármentésnek” köszönhetően – vezeti az egyéni bajnokságot.

Mivel a cél a végső győzelem, a bajnokság megnyerése, Maranellóban ezután sem dőlnek hátra, még mindig nem elégedettek, minden téren az elsők szeretnének lenni. Most a kvalifikáció került a fókuszba.

“Ha a pole-ért küzdhetünk, és főleg ha onnan rajtolhatunk, akkor a futam is nagyon másképp alakul! Erre kell még összpontosítanunk, hogy továbbra is a jó irányba haladhassunk. Ami az autó teljesítményét illeti, nagyon nehezen indult az évünk. A mostani helyzettel sem vagyunk elégedettek, más autók hozzák a pole-okat, mi nem, szóval ez a cél a csapat számára” – mondta a főnök, Stefano Domenicali, aki szerint a végső siker az otthon és a pályán végzett lehető legjobb munka kombinációjaként képzelhető csak el, mindenütt helyt kell állni.

“Úgy érzem, hogy a gyárban mindenki keményen dolgozik, hogy minden egyes futamon tovább javuljon az autó. Nem is tehetünk mást. Örülök, hogy az élen állunk, de az idei bajnokságban nem is szabad eldobni pontokat. Annyian esélyesek a győzelemre, hogy mindig hozni kell az eredményeket!”