Felipe Massa sokáig lihegett csapattársa, Fernando Alonso nyakában a Monacói Nagydíjon. A spanyol végül a harmadik, a brazil a hatodik helyen kötött ki, de ez nem keserítette el, fordulatban bízik. “Jó verseny volt” – nyilatkozta Massa. “Jól éreztem magam az autóban rögtön a csütörtöki szabadedzésektől kezdve. Megvolt az a bizonyos jó érzés, sokkal könnyebb volt vezetni az autót, mint az elmúlt versenyeken.”

“Talán ez a pálya természetével vagy a beállításokkal van összefüggésben, mindent alaposan ki kell elemeznünk ezzel a hétvégével kapcsolatban. Mindent figyelembe véve akár jobb eredményt is elérhettem volna, de elégedett vagyok. Közel voltam, tudtam tartani az éllovasok tempóját. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam futni néhány tiszta kört, amikor a gumik még frissek voltak. Jól sikerült a rajt, rendben volt a gumikopás is, különösen a lágy keverék bírta jól.”

“Egy pilóta mindig a maximumra tör, így abszolút elégedett nem lehetek a hatodik hellyel, de ezek nagyon fontos pontok. Nagyon remélem, hogy fordult a szerencsém, és mostantól folyamatosan a legjobb helyekért tudok küzdeni, ahogy Monacóban is. Montreal következik, ami egy kicsit más jellegű pálya. Ugyan nagy csúcssebességre van szükség, a beállítások nem különböznek lényegesen a mostanitól.”

Stefano Domenicali csapatfőnök is elégedett. “Pozitív eredménnyel utazhatunk el a hercegségből” – fogalmazott Domenicali. “Fernando vezeti a világbajnoki pontversenyt, Felipe pedig briliáns munkát végzett egész héten. Mindkét pilótánk remek volt, az első körtől egészen az utolsóig. Különösen örülök Felipének, akinek szüksége volt egy pozitív eredményre, biztos vagyok benne, hogy ez a hétvége új kezdetet jelent számára. Elégedettnek kell lennünk, de nem dőlhetünk hátra, mert a teljesítményünk még nem az igazi, különösen az időmérőn.”