Bár a bahreini és barcelonai forma után a Lotus már az előbb-utóbb megérkező futamgyőzelemről beszélt és a monacói szabadedzéseken is erősnek tűnt a csapat, a szombat és a vasárnap alulmúlta a várakozásokat.

A negyedik helyről rajtoló Romain Grosjean a rajtot sem élte túl, Kimi Räikkönen pedig a versenyt végigküszködve egy hellyel hátrébb ért be, mint ahol kezdett, a kilencedik lett.

“A kilencedik hely volt a maximum. Nem rajtoltam jó helyről, a futam közben is voltak gondjaim, szóval nem volt könnyű hétvége, de legalább jutott pár pont. Több, mint a semmi, bár nem ezt szerettük volna. De egy futam nem változtat azon, hogy ez előtt mindenütt elég erősek voltunk, és a hétvége kezdetén még itt is. Ez a pálya teljesen egyedi, szerintem nem érdemes sokat rágódni amiatt, mert ez nem volt jó hétvége. Ez van, néha nem úgy megy, mint szeretnénk, inkább Kanadától várunk jó eredményt” – mondta sztoikusan a finn.

Romain Grosjean az idény eleji formáját hozta, megint nem tartott túl sokáig a versenye, 200 méter után búcsúzott a Monacói Nagydíjtól.

“Nehezen rajtoltam, és úgy tűnt, Lewis sem indult túl jól. Fernando mellé húzódott, én mellettük voltam oldalt, tőlem kifelé pedig sajnos ott volt még Michael is. Egyszerűen nem volt elég hely, a következő pillanatban már a forgalommal szemben álltam – nem volt kellemes érzés! A kzdeti pozitív jelek után elkeserítően végződött a hétvége, de ilyen a versenyzés, Kanadában majd összeszedjük magunkat!”