Lewis Hamilton a negyedik helyről rajtolt Monacóban, de csak hatodikként ért be, a bokszkiállásoknál Fernando Alonso és a 9. kockából kezdő Sebastian Vettel is átugrotta. A mclarenes sem önmagával, sem a csapattal nem  elégedett.

“Nem a legjobb eredmény, de ilyen az autóversenyzés. De igazán utálok visszafelé haladni. Azért így is szereztünk pár pontot, és még nagyon sok futam van előttünk, szóval továbbra is csak menni kell előre.”

“Rég volt ilyen rossz rajtom. Nem tudom, mi történt, hiszen a körülöttem lévő három pilóta mind tökéletesen startolt. De így is óriási mázlim volt, hogy megúsztam a balesetet. Évente ezerszer gyakoroljuk a rajtolást, nem lenne szabad elrontani. Nem tudom, meddig tartott a bokszkiállásom, de azzal is sok időt veszítettem. Nem tudtam tartani a lépést Alonsóval, Sebastian is átugrott a kerékcserénél, utána pedig lehetetlen volt előzni” – magyarázta.

“A csapatnak mindenképpen bele kell húznia, mert futamról futamra egyre inkább visszaesünk, a többiek egyre erősebbek. Ha a szerencse nem áll mellénk, akkor minden elszáll” – figyelmeztette a csapatot.

Csapattársához képest persze még örülhet is Hamilton, hiszen Jenson Button csa a 11. helyről rajtolt, onnan is hátracsúszott, a futam alatt pedig még a caterhames Heikki Kovalainent sem tudta megelőzni, végül az egyik kísérletnél ki is esett:

“Ha valaki jól helyezi az autóját a pályán, jól jön ki a kanyarokból, akkor nagyon nehéz a dolgunk. Ez is hozzátartozik a versenyzéshez, de nagyon frusztráló, ha közben sokkal gyorsabbak lennénk az előttünk lévőnél. De ez van. Rossz volt az időmérőm és pechem volt a rajtnál, így pedig az incidensekre is nagyobb esélyem volt. Kemény délután volt, de Marknak gratulálok, jó srác, a győzelme pedig még jobban feldobja a bajnokságot. Remélem, hamarosan újra eljön az én napom is!”