A szabadedzések alapján úgy tűnt, hogy a Monacói Nagydíj időmérőjének favoritja a Lotus lesz, így ehhez képest nem túl fényes eredmény, hogy Kimi Räikkönen a 8. rajtkockát szerezte meg, Romain Grosjean pedig csak Michael Schumacher hátrasorolása miatt lép fel a második sorban. A gumik kifogtak rajtuk.

“Hát nem örülünk az időmérő után. Már az első szabadedzéstől lépéshátrányban voltam egy kicsit, végig csak próbáltuk utolérni magunkat. Az autó rendben van, a fő gond az volt, hogy nem tudtam felmelegíteni a gumikat. A gyors köröm talán lehetett volna jobb, de kicsit elmértem az uszodai szakaszt. Csalódott vagyok, de nem lehet mindig minden tökéletes. Egy hagyományos pályán lehetne előzni, Monacóban viszont ez nehéz, de itt bármi megtörténhet, talán összejöhet valami jó holnap!” – mondta Räikkönen.

Grosjean is hasonlóan elégedetlen volt, a francia ifjonc ugyanis a pole-t célozta.

“Nem vagyunk annyira elöl, mint szeretnénk, de nagyon szoros volt a mai nap. A Q3 elején mentem egy nagyon jó kört, de a második szett gumin nem tudtam javítani. Kár, mert nagyon jó volt az időmérős stratégiánk, nem nagyon zavart a forgalom. Szerintem fogható lett volna a pole is. A 4. hely nem épp az, amit vártunk, de a verseny hosszú és nehéz lesz, ez itt Monaco. Azt viszont tudjuk, hogy az autó jól megy megtankolva és jól kezeli a gumikat, meglátjuk, mit tehetünk, igyekszünk a legjobb stratégát kitalálni.”