Jól jött Michael Schumacher ötrajthelyes büntetése Lewis Hamiltonnak, a negyedik helyett így a harmadik kockából indulhat a McLarennel. “Nagyon izgalmas és nagyon kemény volt” – kezdte Hamilton. “Jó ideje ez volt a legnehezebb időmérő számomra.”

“Szenvedtünk a középső és az utolsó szektorban, meg úgy általában a lassú kanyarokban. Szerencsés vagyok, hogy Michael büntetést kapott, mert így eggyel előrébb kerülök a rajtrácson. Azt hiszem, nagyon kemény versenyünk lesz holnap, kérdéses, milyen lesz az időjárás, de most azt mondogatják, hogy a maihoz hasonlóan jó lesz.”

“A gumik és a stratégia mindig nagy szerepet játszanak Monacóban, ha jól elcsípjük a rajtot, jó esélyeink vannak. Jó érzéseim vannak a hétvégével kapcsolatban, de két remek pilóta áll előttem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni.”

Jenson Button látványosan küszködött a McLarennel, az időmérő második szakaszából sem jutott tovább, csak a 13. helyet szerezte meg. “Nincs meg a tempóm, ennyi az egész” – vallotta be Button. “Reggel jónak éreztem a kocsit, minden rendben volt, erős tempót mentem, de mindez eltűnt délutánra, ami igazán számít.”

“Monaco nagyrészt az időmérőről szól, ezt a tavalyi év is bizonyította. Monaco ilyen, nagyszerű hely, ha sikerül összerakni egy kört, nekem ez ma nem volt meg.”