Kimi Räikkönen számára felemásan sikerült a monacói versenyhétvége első napja, hiszen csütörtökön nem vezetett az délelőtt, csak a garázsban figyelte, ahogy az autóját szerelték, délután pedig az eső miatt nem végezhetett túl eredményes munkát, a 19. idővel zárt. A 2005-ös győztes ezzel együtt nem volt elkeseredve

“Jó újra Monacóban, még ha nem is mentünk eleget. Nem tetszett a kormány, ezért a csapat kicserélte számomra. Monacóra szokás változtatni ezen, előre meg sosem lehet tudni, hogy milyen lesz. Az autó jónak tűnt a második edzésen, bár a pálya eléggé csúszott, amikor esett. Jobb lett volna többet menni, de a monacói pályát elég jól ismerem, nem sokat változott az évek alatt. Majf meglátjuk, mi lesz szombaton!”

A finn csapattársa sokkal jobb napot zárt, Romain Grosjean délelőtt és délután is a második idővel végzett.

“Azt hiszem, az autónak elég jól fekszik a pálya, én pedig imádom Monacót. Jó itt lenni, jó látni a sok szurkolót. Délelőtt jónak tűnt az autó, a jó irányba indultunk. Délután vizes volt, nem tudtuk végigvinni a tervezett programot, de mivel jók az alapok, nem túl nagy gond. Meglátjuk, milyen lesz az időjárás, bár szerintem szárazon és esőben is jók vagyunk.”

A technikai főnök, James Allison is kimondottan bizakodóan beszélt a csütörtöki nap végén:

“Elégedettek vagyunk a mai teljesítménnyel, ugyanis egy kicsit aggódtunk, hogy mennyire lehetünk versenyképesek itt. Ugyan nem volt örömteli, hogy a kormánymű cseréje miatt Kimi kimaradt az első edzésről, de elég öreg róka már ahhoz, hogy szombaton felvegye a lépést. Romain tempója mindkét edzésen nagyon biztató volt, úgy tűnik, az összes monacói fejlesztésünk működik, az E20-as nagyon jól érzi magát ezen a különleges pályán!”