A Mercedes AMG két pilótája közül Nico Rosberg ért el jobb eredményt (10. és 6.) mindkét monacói szabadedzésen, a német elégedett az eddig elvégzett munkával. “Nagyszerű volt újra versenytempóban végigmenni a városon” – mondta Rosberg, aki a miniállamban lakik. “Elégedett vagyok a csütörtöki szabadedzésekkel, úgy érezzük, hogy jó irányba megyünk a beállításokkal.”

“Eltartott egy ideig, amíg felvettük a ritmust, de minden jól ment annak ellenére is, hogy délután nem tudtunk sokat körözni az időjárás miatt. Alig várom a szombatot és vasárnapot.” Michael Schumacher (11., 9.) a monacói rajt előtt némi kritikát fogalmazott meg a pálya biztonságával szemben, a csütörtöki edzéseken biztonsági szempontból is vizsgálta a helyszínt.

“Mindig remek érzés az első körök megtétele és a ritmus felvétele ezen a különleges helyen” – fogalmazott Schumacher. “Már délelőtt láttam azokat a területeket, ahol javítottak a biztonságon tavaly óta, nagyszerű, hogy a szervezők évről évre próbálják jobbá tenni a körülményeket. Vegyes volt az időjárás, így nehéz komoly következtetéseket levonni az első napból, az érzéseim mindenesetre pozitívak az autóval kapcsolatban.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint jó napot zárt a Mercedes. “Ez egy olyan pálya, ahol folyamatosan változnak a körülmények, a délutáni eső emlékeztetett minket arra, hogy ez is lehetséges” – értékelt Brawn. “Sok információt gyűjtöttünk, alapvetően jó rajtot vettünk.”