Nem panaszkodhat a Monacói Nagydíj első napjára a Ferrari, Fernando Alonso nyerte az első edzést, a másodikon pedig negyedik lett. Felipe Massa hatodik és harmadik helyet tett be a közösbe, csak az időjárással voltak elégedetlenek a pilóták. “Délelőtt gond nélkül végig tudtuk csinálni a tervezett programot, de a délutáni eső keresztülhúzta a számításainkat – és valószínűleg a többiekét is” – mondta Alonso.

“Még a szuperlágy gumikat sem tudtuk feltenni, csak Button találta meg hozzájuk igazán az optimális pillanatot. Kíváncsian várjuk, milyen idő lesz szombat délelőtt: ha száraz körülmények lesznek, valószínűleg a szokásosnál több kört teszünk meg, de esőben is készülnünk kell a versenyre. A mai tapasztalataink nem feltétlenül mondanak sokat, mert ugyan feltettük a köztes abroncsokat, itt-ott száraz volt a pálya. Ami az autót illeti, az első benyomásaim nagyon pozitívak, mindenre úgy reagál, ahogy szerettük volna. Csak kis mértékben változtattunk a beállításokon, próbáltunk javítani rajtuk, de még várnunk kell a végleges következtetésekkel.”

Felipe Massa sem mehetett annyit csütörtökön, mint szeretett volna. “A délutáni eső miatt nem tölthettem annyi időt a pályán, mint szerettem volna” – fogalmazott Massa. “Ezzel együtt azt mondhatom, elégedett vagyok a csütörtöki nap alakulásával. Az autó rendben volt az első edzés kezdetétől fogva, jó egyensúllyal és még a vártnál is nagyobb tapadással.”

“Még az intermediate abroncsokkal is megmaradt a pozitív érzés. Szuperlágy gumikat nem tettünk fel, így nem sokat tudtunk meg a viselkedésükről, a lágyak kopás szempontjából is jól működtek. Természetesen még sok munka áll előttünk a beállítások finomhangolásával kapcsolatban, de van egy extra napunk arra, hogy kitaláljuk, merre induljunk el. Jósolni nemcsak a versenyre, az időmérőre is nehéz, mi most nyugodtan mondhatjuk, hogy pozitív napon vagyunk túl.”

A Ferrarihoz kapcsolódó mai hír, hogy az olasz Autosprint szerint a maranellói alakulat elcsábította a Mercedes aerodinamikusát, Loic Bigois-t. A korábban a Ligier/Prostnál, a Minardinál és a Willamsnél dolgozó francia szakember az elmúlt években a Honda/Brawn/Mercedesnél vezette a szélcsatornás munkákat, a hír szerint a Ferrarihoz szeptember közepén érkezik majd.