Míg Nico Rosberg a Kínai Nagydíjon pályafutása és a Mercedes első újkori F1-es győzelmét ünnepelhette, 41 pontjával pedig még a bajnokságban is bőven versenyben van, addig Michael Schumacher saját karrierje eddigi legrosszabb évkezdését könyvelhette el.

A hétszeres bajnok öt futamból csak kétszer ért célba, mindkétszer egy-egy pontot hozott a 10. helyezéssel. A német talán frusztrált is, erre utal legalábbis a Spanyol Nagydíjon elkövetett amatőr hiba, amikor a célegyenes végén megtorpedózta Bruno Senna Williamsét, ő maga azonban azt mondja, egyáltalán nincs elkeseredve:

“Őszintén úgy hiszem, hogy jó autónk van. Nagyot léptünk előre tavalyhoz képest, bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a futamgyőzelemre is. Egyszerűen csak peches voltam eddig” – állította Monacóban.

“Csapat vagyunk, együtt győzünk, együtt veszítünk. Egyáltalán nem vagyok kiábrándult, sőt inkább ellenkezőleg, motivál, hogy mennyit fejlődtünk és az, hogy látom, még mennyit javulhatunk ezután. Erre koncentrálunk.”

Schumacher az esetleges visszavonulását pedzegető találgatásokra is reagált, pontosabban azt állította, hogy a mindig is hároméves projektként emlegetett mercedeses “kaland” harmadik évének elején még nem gondol a jövőre, arra, hogy 2012 után hosszabbít-e vagy távozik.

“Egyelőre nem azon gondolkodunk, hogy mi lesz a következő évben, mi lesz a jövővel. Sokkal inkább azon, hogy mi van a jelenben, mi a helyzet a csapattal és velem, szóval nem tudok semmi újat mondani, sajnálom. Ennél jobban nem is szeretnék belemenni, hagyjuk is ennyiben.”

A Sennával történt ütközése miatt a németet öthelyes rajtbüntetéssel sújtották Monacóra, de emiatt sem kesereg túlságosan:

“Szerintem alapvetően versenyképesek lehetünk majd, ami a pályát illeti. Fekszik majd nekünk. Majd meglátjuk, hova kvalifikálok és hogy onnan mire lehet jutni a futamon. Ez van, nyilván nem ideális, de legalább biztosan nem fogok unatkozni.”