Amíg a Lotus Renault, pontosabban az enstone-i csapat az 500. versenyhétvégéjét futja Monacóban, az Angry Birds éppen az egymilliárdodik letöltését ünnepli. A számok mindkét fél számára mérföldkőnek bizonyulnak, így mi sem tehetné szebbé az ünneplést, mint egy közös projekt.
Hogy mindenki számára láthatóvá tegyék a közösködést, az Angry Birds egy hatalmas madárfejjel fogja feldíszíteni az E20-as autót, mint a csapat “Hivatalos Mérges Partnere”. Ráadásul egy speciális kiadással is fog jelentkezni a Rovio – a játék kiadója – ami a Lotus hivatalos Facebook oldalán elérhető mától. A játék természetesen szórakoztató módon vegyíti a Forma-1-es atmoszférát a repkedő színes madarakkal.
De nem csupán az Angry Birdsszel lépett házasságra a Lotus, hanem a Linkin Parkkal is. A rockbanda és a csapat közösen hozta létre a Linkin Park GP nevet kapó projektet, aminek nem titkolt célja, hogy egyesítse a Forma-1 adrenalinját a rockzene szenvedélyével, létrehozva egy reményeik szerint eget rengető “digitális élményt”.
A Linkin Park legutóbbi kislemeze, a Burn It Down és a Lotus lenyűgöző E20-as modellje egymást kiegészítve fog tökéletes élményt nyújtani, a csapat 500 hétvégéjét, és az együttes ötödik studióalbuma, a Living Things szombati megjelenését ünnepelve.  
Hogyan lehet részese valaki ennek a beharangozott digitális élménynek? A projekt nem más, mint egy iPad alkalmazás, ami a csütörtöktől tölthető le az iTunesról. Az applikációban egy Lotus E20-at vezethetünk, miközben elkészítjük a Burn It Down című szám remixét. Ez úgy érhető el, hogy vezetés közben a program több hangsávot és effekteket kever valós időben reagálva a felhasználói műveletekre, mint például a gyorsulásmérő szenzorra és a multitouch képernyőre. Ennek eredményeként a felhasználó közelebb kerül a zenéhez, még egyes hangszereket is ki lehet hangsúlyozni, ráadásul létrehoz egy egyedi hangélményt úgy, hogy az eredeti dal még mindig felismerhető.