A BMW 2009 végi kiszállása miatt versenyzői ülés nélkül maradt Nick Heidfeld tavaly a lesérült Robert Kubica helyére ugrott be a Lotus Renault-nál, azonban a csapat kurtán-furcsán elküldte az idény közepén.

A német veteránnak 2012-re nem sikerült F1-es állást találnia, így a hosszú távú versenyzésben keresett magának elfoglaltságot, de a száguldó cirkuszról sem mondott még le.

“Talán így tűnhet, de nem ez a helyzet. Persze nem könnyű helyet találni, hiszen amúgy már ott is lennék az F1-ben. De ezt a versenykategóriát is élvezem, majd meglátjuk, mit tartogat a jövő” – mondta az Auto Motor und Sportnak, hozzátéve, hogy azért “nagyon nehéz” elfogadnia, hogy nem az F1-ben szerepel.

Az egykori Prost-, Sauber-, Jordan-, Williams-, BMW- és Renault-pilóta egyébként követi a Forma-1 alakulását és egészen lenyűgözve figyeli a valóban rendkívüli szezont.

“Hihetetlen! Szerintem még a csapatok sem igazán tudják, mi folyik. A nézők számára jelenti ez a legnagyobb örömöt, de néhány csapatnak is, akik tudják, hogy időről-időre nekik is jó esélyük lehet” – utalt a Sauber malajziai és a Williams legutóbbi, barcelonai remeklésére. “Az elmúlt években nem ez volt a jellemző, amikor csak a Red Bull és talán a McLaren volt képes győzni, míg a többiek csak a hátsóbb helyekért küzdhettek.”

A korábban egy ideig a Mercedes valamint a Pirelli tesztelői szerepét is betöltő Heidfeldet Michael Scumacher gumikat illető panaszairól is kérdezték.

“Egy kicsit jobban panaszkodott a szokásosnál, és természetesen ezt jobban is felfújják, mintha valaki más mondta volna. De versenyzőként nyilván mindig a lehető legjobb gumikat szeretnénk, azonban mindig kell tudni alkalmazkodni is. Néha sikerül, néha kevésbé.”

A 35 éves pilótát arra is megkérték, hogy tippelje meg, ki kerül ki végső győztesként az egyelőre teljesen zavaros idény végén – Heidfeld egyetlen névvel válaszolt: “Lewis Hamilton.”