Hiába tűnik úgy, hogy Michael Schumacher F1-es visszatérésének harmadik évében végre versenyképesebb, az eredmények tekintetében a 2012-es a német karrierjének eddigi legrosszabb éve, öt futamból mindössze kétszer ért célba, két pontocskájával csak a három kiscsapat versenyzőit előzi meg a bajnokságban.

A hétszeres bajnok szerződése az év végén lejár, és bár korábban felröppent a hosszabbítás lehetősége, mostanában inkább arról van szó, hogy Schumi 2012 végén végleg távozhat. Egy friss felmérés szerint már a németek abszolút többsége is erre tippel.

Az utódláson hivatalosan egyelőre nem gondolkodik a Mercedes, de a Forma-1-es csapat vezérigazgatója kérdésre válaszolva nem tagadta, hogy a márkával 2010-ben DTM-bajnoki címet szerző skót tehetség, az utóbbi időben a Ferrarival is hírbe hozott Force Indiá-s Paul di Resta a jelöltek között van.

“Természetesen Paul ott van a radarunkon. Nagyszerű munkát végez, kedves srác, kiváló csapatjátékos, kétség kívül ő az egyik versenyző, akire gondolnánk, ha Michael úgy döntene, hogy nem akarja folytatni. Egyelőre azért még nem tartunk itt, de mindenképpen nagyon sokra tartjuk Pault” – mondta a Mercedes AMG CEO-ja, Nick Fry a Sky Sporstnak.

Az angol azt is elismerte, hogy az eddigiekhez hasonló folytatás esetén reális lehetőség Schumi kiszállása:

“Michael előbb-utóbb győzni akar. Meggyőződésem, hogy ha az év végéig úgy folytatja, ahogy az elmúlt pár futam alakult, akkor felteszi majd a kérdést, hogy van-e értelme tovább menni, de egyelőre még bőven van idő, még nem döntünk semmiről.”