Kimi Räikkönen unja már a gumitémát és hogy mindenki a Pirelli abroncsait okolja az idei kavarodásért. Tény, hogy az idei gumik a szokottnál is jobban befolyásolják az erősorrendet, a finn pilóta azonban nem biztos benne, hogy mindenért a Pirellinek kellene elvinnie a balhét. Szerinte a tankolás eltűnése is felelős a zavaros helyzetért.

“Nem hiszem, hogy az F1 természete a gumik miatt változott meg” – vélekedett Räikkönen. “Ez az egész a velünk cipelt üzemanyag mennyisége miatt van. Nem hinném, hogy bármi gond lenne ezekkel a gumikkal, ha 50-60 kilónyi benzin lenne velünk a rajtnál.”

“Korábban olyan húszkörönként álltunk ki a bokszba, amikor fogyóban volt az üzemanyag. Szerintem a Michelinekkel és Bridgestone-okkal is ugyanez lenne a helyzet, ha ennyi benzinnel indulnánk el. Ezek a gumik jók az időmérőn, remek a tapadásuk és összességében sem tudok rosszat mondani róluk.”

Tankolni a 2010-es szezon óta nem lehet, abban az évben az első öt versenyen négy különböző győztes volt, a szezonzárón pedig négyen voltak harcban a vb-címért.