Ilyen magasra még sosem jutott nő a Forma-1-ben és általában az autósportban: a Saubernél két éve vezérigazgatói posztot betöltő indiai-osztrák Monisha Kaltenborn immár a csapat egyharmados résztulajdonosa is lett, a következő lépés már a csapatfőnöki poszt lesz.

“Amikor a BMW 2009 végén kiszállt, Monisha alapvető szerepet játszott a csapat túlélésében és azóta is nagyszerű munkát végez vezérigazgatóként. A részvények egyharmadának átruházása fontos lépés a folyamatosság fenntartásában” – mondta az alapító-csapatfőnök, Peter Sauber, aki közelgő visszavonulása után teljes mértékben Kaltenbornra akarja bízni az alakulat irányítását.

“Szeretném, ha a céget a jövőben is úgy vezetnék, mint ahogy én tenném, Monisha és a 2010 óta a marketingfőnökként dolgozó és az igazgatótanácsban is helyet foglaló fiam, Alex pedig osztoznak ebben, így pozitív jövőképet nyújthatunk a dolgozóinknak” – tette hozzá a köztiszteletnek örvendő svájci veterán.

A 41 éves Kaltenborn természetesen nagy megtiszteltetésnek veszi az “előléptetést”: “Számomra ez a lépés az irántam való teljes bizalmat mutatja, amelyet minden erőmmel igyekszem is majd igazolni!”