A Williams nagyszerű barcelonai győzelmébe csúnyán belerondított, hogy alig másfél órával a Spanyol Nagydíj leintése után tűz ütött ki a csapat garázsában, az egyik üzemanyagtöltő lángra kapott.

Az oltásban számos csapat tagja segédkezett, a tűz után összesen 31 F1-es járt a pálya egészségügyi központjában, de szerencsére súlyosabb sérült csak egy akadt, a Williams egyik szerelője égett meg a lábán, azonban már ő is hazatérhetett Angliába, közölte az alakulat vezető versenymérnöke, Mark Gillan tegnap este.

“Jó néhányan megfordultak a pálya orvosi központjában, a többségük füstmérgezés gyanújával. Egy csapattagunk, aki megégett, még kórházi kezelésre szorul, de az állapota stabil, a hangulata jó, már visszatért Angliába, hogy itt kezeljék tovább” – mondta a vezető.

A grove-i csapat azt már nem sokkal az eset után cáfolta, hogy egy égő cigaretta okozhatta a tüzet, de a pontos okokat még vizsgálják.

“A tűz okainak felderítése a helyi hatóságokkal és az FIA-val együttműködésben még folyik. A károk felmérése is folyamatban van, és csak akkor lesz teljes a kép, amikor az összes felszerelés visszaérkezik a gyárba. Annyi azonban már most is világos, hogy a garázsbeli informatikai rendszer és a berendezés súlyosan károsodott.”

A Williamsnek több csapat – elsőként a számos korábbi kollégájukat alkalmazó McLaren – is segítséget ajánlott a tönkrement felszerelés ideiglenes pótlásához – egyes források 3 millió eurósra becsülik a veszteséget -, de Gillan nem titkolja, hogy így sem lesz könnyű dolguk:

“A győzelem után nagy reményekkel megyünk Monacóba, de a tűz miatt elképesztő munka vár még ránk a verseny előtt.”