Nő az osztrák befolyás a Williamsnél. A csapathoz még 2010-ben érkezett társtulajdonosként az alkalmi autóversenyző és üzletember, Toto Wolff. Az osztrák korábban nagyjából a háttérben maradt, de idén változott a helyzet. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone az év elején utalt arra, hogy szívesen látná Wolffot befolyásosabb szerepben a Williams élén, úgy tűnik, a kívánsága teljesül is.

A téli tesztek idején Wolff visszahozta a csapathoz barátját, a 2008-ban a Williamsnél versenyző Alexander Wurzot, az osztrák veterán a pilóták tanácsadójaként dolgozik.

Wolff a korábbi elnök, Adam Parr nemrég történt lemondása óta a futamokon is ott van, aktívabban részt vesz a csapat irányításában, és Wurz után másokat is beemelt a Williamshez. A grove-iak áprilisban jelentették be, hogy a résztulajdonos felesége, a DTM-ben versenyző Susie Wolff tesztpilótai állást kapott, most pedig kiderült, hogy egy másik osztrák is dolgozik már náluk, méghozzá Christian Klien.

Klien 2004-ben a Jaguarnál mutatkozott be az F1-ben, a Red Bullnál két évet töltött el, majd a BMW tartalék és tesztpilótája volt. 2010-ben egy futamon beugrott a Hispaniánál is, ma azonban már a Williams tesztpilótájaként a grove-i szimulátoron értékeli a beállításokat a versenyhétvégék alatt, tudósít az ORF.   

Wolff még egy vasat tart a tűzben, ő menedzseli az alakulat tartalékosát, Valtteri Bottast is. A finn idén összesen 15 alkalommal kapja meg Bruno Senna autóját a pénteki szabadedzéseken, igen valószínűnek látszik, hogy legkésőbb 2013-ban már ő ül majd a brazil helyén. Ezt erősíti az is, hogy a Spanyol Nagydíj előtt két új finn szponzor csatlakozását is bejelentették.