A Williams még Pastor Maldonadónak köszönhető meglepetésszerű győzelmét ünnepelte, Barcelonában, amikor a leintés után másfél órával komoly tűz ütött ki a csapat garázsában.

A lángokat egy az üzemanyagtöltőre pattanó elektromos szikra indította el, a tűz pedig pillanatok alatt elborította a garázs egyik felét. A Williams dolgozói a példás bajtársiasságról tanúbizonyságot tévő Force India-, Lotus-, Toro Rosso-, Caterham-, Marussia- és HRT-tagokkal közösen sikeresen leküzdötték a tüzet, amiért a grove-iak többször is köszönetet mondtak azóta.

Ezzel azonban nem rendeződött minden egy csapásra, a károk jelentősek.

“A garázsunkban minden megsemmisült. Most az a dolgom, hogy a Monacói Nagydíjra meglegyen minden, amire szükségünk van” – mondta a dobogón a konstruktőri díjat átvevő csapatigazgató, Dickie Stanford a német Auto Motor und Sportnak.

Úgy tűnik, hogy a Williamsnek lesz még oka hálálkodni a riválisoknak, ugyanis több csapat is felajánlotta, hogy kölcsönfelszereléssel segít, ha szükséges.

Bár a felszerelés és Senna garázsban álló autójának kiégése fájdalmas veszteség, az eset mérlege azért így is pozitív, hiszen nagyrészt csak anyagi a kár.

A tűz után összesen 31 különböző F1-es dolgozó fordult meg a pálya egészségügyi központjában, de közülük csak hetet kellett kórházba szállítani. A legsúlyosabb sérülés az üzemanyagtöltő mellett dolgozó egyik Williams-szerelőé, aki a lábán égett meg, életveszélyes sérülése senkinek nincs.