A Ferrarinál az elmúlt hetekben arról beszéltek, hogy az első négy, “tengerentúli” futamokon mutatott kármentés után a lépésről lépésre következő felzárkózás a lesz a cél, a Spanyol Nagydíjtól a biztos top10-es kvalifikációt és az erős pontszerzést várták.

A fentieket meglepő mértékben sikerült felülmúlni Barcelonában, hiszen Fernando Alonso az első sorból rajtolt, a futamon pedig reális eséllyel küzdött a győzelemért, végül második lett. Az eredménynek köszönhetően a spanyol Sebastian Vettellel holtversenyben vezeti a bajnokságot, a csapatfőnök, Stefano Domanicali szerint azonban még messze nem lehetnek elégedettek, most kell igazán belehúzni.

“Ez biztosan lökést ad a mérnökeinknek, hogy még jobban fejlesszük az autót. Nincs is más választásunk, ha tényleg szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Nagy előrelépésre van szükség, tovább kell növelnünk a leszorítóerőt. Bár az év eleji problémák után legalább már vezetünk, de így is nagy javulás kell még, hiszen a cél világos” – mondta az olasz.

A főnök a barcelonai második helyben elsősorban motivációs jelentőséget lát:

“Azért örülök, hogy látható a gyárban keményen dolgozó csapat munkájának eredménye. A nehézségek, a nyomás nekem nem jelentenek gondot, de a mérnököknek, akiktől az eredményt várjuk, igen, ők vannak nyomás alatt. Örülök, mert látom, hogy az elmúlt hetek munkája jó irányba mutat, de azt is tudjuk, hogy ez még nem elég!”