A Williamsnél még talán nem is fogták fel teljesen, hogy Pastor Maldonado révén 2004 után újra futamot nyertek, amikor a csapat garázsában komoly tűz ütött ki. A paddockból származó beszámolók szerint sűrű fekete füst gomolygott kifelé a garázsból, úgy tudni, hogy egy elektromos zárlat robbantotta be a garázs végében lévő üzemanyagtöltőt. Senna autója alaposan megégett.

A csapattagok valamint a kollégák segítségére siető Force India-, Lotus-, Toro Rosso-, HRT- és Caterham-dolgozók együttesen eloltották a tüzet, de a profi tűzoltók is kivonultak. A dolgozókat és a vendégeket kimenekítették a környékről, az oltás idején kiürítették a bokszutcát.

Az esetben többen is megsérültek: a Williamstől és a Caterhamtől négy, a Force Indiától egy csapattagot szállították az orvosi központba, többségüket füstmérgezés miatt kezelik, egy caterhamesnek a keze sérült. A Force India közölte, hogy az ő csapattagjuknak nincs komoly baja.

A Williams egy este kiadott közleményben megerősítette, hogy az üzemanyagtöltő gyulladt ki, a tűz pontos okát a tűzoltókkal és a rendőrökkel együttműködésben derítik ki. A győztes csapat szintén megerősítette, hogy négy alkalmazottjuk sérült, hárman szorulnak kórházi ápolásra, egy főt már elengedtek. A grove-i alakulat végül köszönetet mondott a riválisoknak és az FIA-nak a tűzesetnél nyújtott segítségükért.