Bernie Ecclestone szempontjából nem halad rosszul az új Concorde Agreement véglegesítése, bár főhet a feje a másodrangúvá minősített Mercedes miatt. Az élcsapatok közül eddig csak a németek nem írták alá az új megállapodást, a versenyjogi törvények megsértése miatt még az Európai Unió bevonását is kilátásba helyezték, sőt az F1-ből való kilépés lehetősége is felmerült.

A Mercedes körüli bizonytalanság a lehető legrosszabbul jött Ecclestone-nak abból a szempontból, hogy mostanában tervezi bevezetni a szingapúri tőzsdére az F1 részvényeit. Ha a németek távoznak, máris sokkal kevesebbet ér a sorozat, így az öregnek érdeke lenne, hogy megtalálja a közös nevezőt a Mercedesszel.

Noha a gyártó hivatalosan nem beszél kilépésről, a csapat vezérigazgatója, Nick Fry finoman megüzente az F1 jogait birtokló CVC-nek, hogy saját érdekeivel megy szembe, ha nem állapodik meg a Mercedesszel. “Ha a CVC szeretné tőzsdére vinni az F1-et, elég gyorsan meg kellene oldania ezt az ügyet. Valószínűleg gyorsabban, mint amennyire nekünk van szükségünk az egyezségre” – nyilatkozta Fry.

“Folynak az egyeztetések, de nem haladunk olyan jól, mint szeretném. Az biztos, hogy a Mercedes-Benz maradni akar az F1-ben, nagy betűkkel emelném ezt ki, és azt is mondanám, hogy az F1-nek szintén szüksége van a Mercedes-Benzre. A világ húsz legnagyobb márkájának egyikéről beszélünk, és kevés közül az egyik gyári F1-es konstruktőrről, amely három csapatnak szállít motort.”

“Az F1 egyértelműen szegényebb lenne, ha a Mercedes nem szerepelne benne. Teljesen meg vagyok győződve róla, hogy amennyiben a CVC részben vagy egészében el akarja adni az F1-et, lényegesen kisebb értékkel számolhat, ha a Mercedes nem szereplő.”