A Ferrari bevallottan versenyképtelen autóval vágott neki 2012-nek, a rendkívüli körülmények között született sepangi győzelmen kívül az F2012-es nem sokat tudott felmutatni. A “tengerentúli” futamokat valahogy kihúzta a csapat, de most már indul az európai “daráló”, felpörög a fejlesztési verseny.

Ha a csapat még szeretne a bajnoki címre hajtani idén, akkor azonnal javulnia kell, ismerte el a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

“Barcelonában már versenyképes autót akarok látni. Ezt kértem a csapattól. Rendkívüli erőfeszítésre szólítottam a mérnökeinket. Óriásit kell ugranunk, hogy az autó versenyképesebb, sokkal jobban vezethető legyen, bízhassanak benne a szurkolóink. Az embereink bizakodnak, de azt még nem tudjuk, az ellenfeleink mennyit fejlődtek. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok Spanyolországban!” – mondta az elnök az olasz újságíróknak tegnap a fioranói Gilles Villenuve-megemlékezésen.

“A célunk az, hogy novemberben világbajnokok legyünk, ha pedig meg akarjuk valósítani ezt, akkor jobban kell teljesítenünk, mint eddig” – szögezte le Fernando Alonso.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali egyelőre bizakodó a hétvégét illetően: “Jelentős fejlődést várunk, amivel közelebb kerülünk a kívánt célhoz. A Spanyol Nagydíj teljesen nyitott, ahogy egyelőre a bajnokság is az – ezt mondom, és hiszünk is ebben.”