Hiába töltött el a Forma-1-ben 19 évet, az oválpálya így is teljesen lenyűgözte Rubens Barrichellót, aki most először próbálja ki magát ilyen versenyhelyszínen.

Miután az F1-ben nem akadt számára hely, a brazil veterán az amerikai IndyCarba igazolt 2012-re. Kezdetben úgy tűnt, hogy csak az utcai és épített pályákon indul majd, de végül a teljes szezonra aláírt, így a naptárban szereplő öt oválpályás helyszínen is rajthoz áll, köztük a május végi Indy 500-as futamon is.

Barrichello hétfőn a Texas Motor Speedwayen kóstolt bele először az ilyen vezetésbe, és nem titkolta, hogy az élmény még őt is meghökkentette.

“Rohadt gyors volt, és nagyon-nagyon más, mint bármi, amit korábban próbáltam. Az F1-ben jártam már olyan pályákon, amire azt szokás mondani, hogy na, ez itt egy nagy kanyar és szinte padlógázas, nagy falat, de ott soha nincsenek ilyen közel a falak!” – mondta a brazil

A veterán csapattársa, Tony Kanaan jól szórakozott azon, hogy barátját hogy meglepte az élmény: “Érdekes volt látni, hogy mennyire izgult és hogy amikor aztán kiszállt, mennyire örült, azt mondta, óriási volt!”

Barrichello ugyan láthatóan élvezi az IndyCar jelentette új kihívást, de arról is beszélt, hogy továbbra is rendezetlen ügynek tartja a Forma-1-et, szeretne visszatérni.

“Igazán élvezem az IndyCart, nagyon melegen fogadtak, sokkal szabadabb érzés. De azzal, hogy továbbra is aktív vagyok, versenyzek, láttatni akarom magam, szeretném az F1 tekintetét magamra vonni. Az én Forma-1-es múltammal vissza tudnék még térni.”