Kérdés: Pizza vagy szendvics? Tengerpart vagy hegyek? Kutya vagy macska? Sorozat vagy film? BL vagy NBA döntő?
Fernando Alonso: Pizza, hegyek, kutya, sorozat és hmm…talán az NBA.
K.: Milyen hosszú az ágyad? Általában melyik oldalán alszol? Hány órát alszol? Horkolsz? Álmodsz?
F.A.: 270 éjjelt töltök különböző hotelekben, tehát nem tudom milyen hosszúak. De minél nagyobb, annál jobb! A jobb oldalon szoktam aludni, 9-10 órákat, nem horkolok, néha beszélek álmomban, de amúgy általában nem is álmodom.

K.: Nem stresszes úgy utazni egyedül, hogy ilyen nagy sztár vagy?

F.A.: Nem gondolom, hogy bárki másnál különb lennék. Nem ijesztő.
K.: Nehéz ennyire messze lenni a családtól és a barátoktól? Iszonyúan sokat utazol!
F.A.: Képzeld csak bele magadat a helyzetembe. Pokolian nehéz 270 napot egy évben távol tölteni azoktól, akik a legjobban számítanak a világon.
K.: Mi a kedvenc mondásod?
F.A.: “Piano piano, si arriva lontano.” (kb. “sok kicsi sokra megy” vagy “lassú víz partot mos”)
K.: Belegondoltál már, hogy ha nem F1-es pilóta lennél, akkor mit dolgoznál? Milyen lenne az életed?
F.A.: Nagyon szeretem a sportokat, így valószínűleg szintén sportoló lennék, futballista vagy biciklista. Ha nem, akkor valószínűleg matektanár, imádtam az iskolában ezt a tantárgyat.
K.: Kétkezes vagy? Mert néhány fényképen a bal, máshol pedig a jobb kezedet használod.
F.A.: Erre nehéz válaszolnom. Gyermekként a bal kezemet használtam írásnál, de a tanáraim mindig erőltették, hogy a jobbal írjak, ezért most mindkettőt jól tudom használni. A bal kezem az erősebb, de ha focizom, akkor a jobb lábammal rúgok, viszont tenisznél a ballal szerválok, de a jobbal ütök. Tehát valóban nehéz megállapítani, így talán mondhatom, hogy kétkezes vagyok.
K.: Mit utálsz a legjobban csinálni?
F.A.: Inget vasalni!
K.: Van olyan hely, ahol még nem jártál, de szívesen ellátogatnál?
F.A.: Az Északi-sark. 
K.: Jellemeznéd őket egy szóval! Spanyolország, Olaszország, Ferrari, Real Madrid és Te magad?
F.A.: Spanyolország: élet, Olaszország: hagyomány, Ferrari: szenvedély, Real Madrid: barátok, és én: harcos!
K.: Hol, mikor és kikkel kezdtél el biciklizni? Mit szeretsz jobban, az országúti kerékpározást, vagy a mountain bike-ot?
F.A.: Kiskoromban kezdtem el biciklizni még apukámmal, onnantól pedig egyedül. Ebben a sportban egy kerékpár és egy sisak kell csak ahhoz, hogy megismerd saját magad, a tested és a hátáraidat. Az országúti kerékpározást kedvelem jobban. 
K.: Hány nyelvet beszélsz?
F.A.: Spanyol, olasz, angol és francia. 
K.: Milyen járművekre van jogosítványod?
F.A.: Autóra és motorra. 
K.: Miért mutattad eddig más énedet és hagytad, hogy helytelenül ítéljenek meg?
F.A.: Úgy gondolom, hogy mindig is önmagamat adtam. Akik évek óta ismernek, ők is azt mondják, hogy nem változtam. Sőt, úgy gondolom, hogy a világnézetem is ugyanaz, mint régebben. Néha azonban amikor az újságok címlapján idéznek tőlem, úgy érzem, hogy az nem én vagyok. Amikor olvasom a véleményeket idegen emberektől, akikkel még soha nem is találkoztam, úgy érzem, hogy egy másik emberről olvasok, akinek semmi köze hozzám. 
K.: Hogy áll az asztúriai versenypályád?
F.A.: Azt mondhatom, hogy nagyon jól. A pálya teljesen kész van. Úgy gondolom, hogy ez lesz a világ legjobb gokartpályája, nagyon izgatott vagyok. A múzeum építése sajnos késik, attól tartok, nem fogunk tudni felavatni minden látványosságot ebben az évben, ahogy azt eredetileg reméltük. 
K.: Mi a legviccesebb dolog, amit eddig a sajtó mondott rólad?
F.A.: Van néhány nagyon jó újságíró barátom, és minden versenyhétvége után jót nevetünk az ilyen sztorikon. Nincs alkalom, hogy ne lenne valami vicces csavar az újságok címlapján.  Olyanokat olvasok, hogy Kenyában összeütközött a repülőgépem a legjobb barátoméval, vagy hogy melyik csapattal írtam alá éppen. Sokszor csak úgy odajönnek hozzám, hogy “Tudom, hogy nem mondhatsz semmit, de azt hallottam, hogy…” blabla. Mégis mit várnak, erre mit válaszolok, ha tudják, hogy úgysem mondhatok semmit?
K.: Kit hívtál fel először, amikor 2005-ben Brazíliában harmadik lettél? (Azaz amikor megnyerte első F1-es bajoki címét – a szerk.)
F.A.: Az anyukámat.