A Német Nagydíjat jelenleg felváltva rendezi Hockenheim és a Nürburgring, idén előbbi a soros. A Nürburgringre 2013-ban kellene visszatérnie a mezőnynek, de nem biztos, hogy vissza is fog. Az állami támogatások felhasználása körüli problémák miatt ugyanis a tartományi kormányzat februárban felmondta a Nürburgring Automotive GmbH szerződését, így a nagy múltú pálya üzemeltető nélkül maradt. Az üzemeltetési szerződés felbontása minden megállapodásra hatással van, így a 2013-ra szóló F1-es kontraktus is hatályát vesztette.

A vita azóta sem rendeződött, sőt inkább elfajult, a kormányzat az üzemeltető kilakoltatásával fenyegetőzik, a Nürburgring Automotive GmbH pedig az eredetileg 2040-ig szóló szerződés felbontása miatt kártérítést követel. A Rajna-vidék-Pfalz-i kormányzat szeretne új bérlőt/üzemeltetőt találni, csak ezt követően kezdődhet tárgyalás a nürburgringi szerződés módosításáról.

A Német Nagydíj megrendezésével kapcsolatban Hockenheim korábban világossá tette, hogy anyagi okok miatt csak kétévente hajlandó házigazda lenni. A nürburgringi helyzetre tekintettel a végeredmény az lehet, hogy a Német és Francia Nagydíj éves váltásban kerül a naptárba. Az eredeti elképzelés a Paul Ricard-i verseny és a Belga Nagydíj rotációja volt, belga oldalról azonban feltűnően nagy a némaság, így végül a németek lehetnek a váltópartnerek.

Ha minden így alakul, a Német Nagydíj augusztus végére kerülhet át, így a tervezett Orosz Nagydíj veheti át a helyét.