Bár a bahreini győzelmével Sebastian Vettel a pontverseny élére ugrott, nem gondolja, hogy az autó is egyértelműen a mezőny legjobbja. A címvédő német szerint az előrelépéshez kulcsfontosságú a héten Mugellóban végzett munka és annak elemzése.

“Persze jó dolog futamot nyerni, ez a cél, de jól tudjuk, hogy még a felzárkózás vár ránk. A mostani teszten ez a lényeg, minél több kört menni, átnézni a korábban kipróbált és a későbbre tervezett fejlesztések. De még ennél is fontosabb az ezután következő elemzés, hogy láthassunk, mi is a helyzet az autóval” – mondta Vettel az első, félnapos munkája után Mugellóban.

A kétszeres bajnok azt is hangsúlyozta, hogy ha még sikerül is javulniuk, idén nagyon valószínűtlen a 2011-eshez hasonló dominancia.

“A dominancia egy nagy szó. Volt eddig négy verseny idén, ebből egyszer győztünk. Összességében azért a többi futamon is versenyképesek voltunk. A győzelemhez nem voltunk elég erősek, de azért nem is volt katasztrofális. Örülhetünk annak, amit eddig elértünk, de még többet akarunk. Ezért is dolgozunk keményen az új alkatrészeken, hogy tovább javuljon az autó.”