Egy, az interneten nemrég felbukkant videó tanúsága szerint Kimi Räikkönen tavaly a Nürburgringen száguldozott egy Mercivel, versenypartnere pedig az azóta elfogott, szerzői jogi jogsértések miatt több évtizedes börtönbüntetéssel fenyegetett Megaupload-vezért, Kim Dotcom volt.

A nem túl bizalomgerjesztő múltú és külsejű német-finn üzletember még tavaly szervezett forgatást a legendás német pályán, ahol ő, egy barátja és Räikkönen egy-egy Mercedes-Benz CLK DTM AMG-vel körözött a 20,8 km-es Nordschleifén. A felvételt 20 kör anyagából vágták össze, a kísérőzenét maga Dotcom szerezte. A videó végén Dotcom ugyan megelőzi Räikkönent, de ez csakis a film kedvéért történt.

“Nem győztem le Kimit. Sosem tudnám. Leeresztettük a gumijait, hogy lépést tudjunk tartani vele, de még így is lehetetlen volt” – mondta a fájlmegosztó főnöke.

A videó, amely Dotcom szerint a Zöld Pokolként is emlegetett pálya, valamint a Mercedes autói előtt kíván tisztelegni, nem a végső verzió, azt állítólag ugyanis lefoglalta az FBI a Megaupload elleni januári razzia során.

A Jó (Räikkönen) és (az ismeretlen barát) a Gonosz (Dotcom) a Nürburgringen