A Sauber autóin az elmúlt két futamon már feltűnt egy új partner érkezését beharangozó logó, ma délelőtt pedig hivatalosan is bejelentették az üzletet.

A svájci alakulat az elmúlt pár évben a mostanra befuccsolt Superleague Formulában kipróbált, de az F1-ben eddig nem kamatoztatott focis útra lépett, miután partnerséget kötött a Premier Leauge-ben szereplő, az idei BL-döntős Chelsea FC-vel.

“A Forma-1 és a foci ilyen partnersége még sosem valósult meg, annak ellenére, hogy számos közös vonás és lehetséges kapcsolódási pont van. Mindkét oldalról a legmagasabb és nemzetközi szintű csapatsportról van szó. A Sauber F1 Team és a Chelsea FC számos hasonló sport- és üzleti témában ugyanabban a cipőben jár, szeretnénk egymást erősíteni. Kíváncsian várjuk a lehetőségek kiaknázását, és egyben gratulálunk a Chelsea-nek a BL-döntőbe jutáshoz!” – mondta a Sauber főnökasszonya, Monisha Kaltenborn.

A partnerség keretében a csapatok egymás márkatermékeit is értékesítik, sportszakmai tudáscserét folytatnak majd és természetesen egymás logóit is megjelenítik. A Chelsea a hazai meccsein a pályát övező táblákon és az interjúparavánon promótálja a Saubert, míg az F1-csapat az autó motorborításán jeleníti meg focicsapat emblémáját a Spanyol Nagydíjtól.

A Chelsea számára különösen előnyös lehet az F1-es megjelenés, hiszen a száguldó cirkusz nemzetközi televíziós jelenléte jóval nagyobb, mint a Premier League-é, a Sauber pedig Ázsiában és Latin-Amerikában is igen népszerűnek számít.   

A partnerségnek külön apropót ad, hogy mindkét csapat jubileumi idényt visz: a Chelsea 20 éve lépett fel az angol foci élvonalába, míg a Sauber ugyanennyi ideje vesz részt a Forma-1-ben.

Arról nem szól a hír, hogy a fentieken túl a Chelsea tulajdonosa, az orosz milliárdos Roman Abramovics konkrét pénzbeli támogatást is nyújt-e a Saubernek.

Az F1-ben egyébként létezik egy másik hasonló, de eddig nem kiaknázott összefonódás: a Caterham-vezér Tony Fernandes tavaly óta a korábban Bernie Ecclestone és a Flavio Briatore által birtokolt Queens Park Rangers tulajdonosa is egyben.