F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 1
F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 2

F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek

F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek

F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 8
F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 9
F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 10
F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 11
F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek 12
Fotó megosztása:
Ahogy már írtunk róla, a Forma-1-es csapatoknak nem sikerült egyhangú döntést hozniuk arról, hogy az idei ifjonctesztet a Brit Nagydíjat megelőzően Silverstone-ban, vagy az elmúlt két idényben használt helyszínen, Abu-Dzabiban rendezzék, így az alakulatok választhatnak a két lehetőség között.

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a többség júliusban szeretné letudni a fiatalok tesztjét, míg a Red Bull Racing és a Toro Rosso inkább csak novemberben, Abu-Dzabiban akar tesztelni. Az egyenlő feltételek biztosítása érdekében a gumiszállító Pirelli mindkét tesztre ugyanolyan abroncsokat szállít majd.

“12 partnerünk van, és mindannyiuk igényeihez alkalmazkodnunk kell. Most úgy tűnik, hogy közülük tízen Silverstone-ba szeretnének menni, míg ketten Abu-Dzabiba, ez pedig azt jelenti, hogy nem viszünk majd új gumikat az ifjonctesztre” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery, hozzátéve, hogy a fiatal tehetségek tesztje amúgy sem ideális az új termékeik kipróbálására.

“A korábbiak alapján úgy látjuk, hogy az ifjoncteszt haszna igen korlátozott. A legutóbbi ilyen teszten a csapatok számos következő évre szánt újítást teszteltek, több új pilótát próbáltak ki, így bár hozzájutottunk némi irányadó adathoz, összességében elég korlátozott haszna volt.”

Hembery megerősítette, hogy a jövő heti mugellói tesztre sem szállít új gumikat: “Csak a standard abroncsok lesznek, hogy a csapatok végezhessék a saját munkájukat.”