A Forma-1-es csapatok a jövő héten 2009 után első ízben újra az idény alatt tesztelnek majd, a május 1-3-ai teszt helyszíne az olaszországi Mugello lesz.

Nem vesz azonban részt minden csapat, a HRT ugyanis tegnap bejelentette, hogy ők inkább mással foglalkoznak. A spanyol kiscsapat a tavalyi idény vége után teljes átszervezésen esett keresztül, a vezetők és a dolgozók nagy része is lecserélődött, korábbi németországi bázisukról pedig előbb egy valenciai ideglenes központba, majd fokozatosan Madridba költöztek.

Pontosabban még most is költöznek, épp azért nem mennek Mugellóba, mert az utazó csapat és az autók a négy “tengerentúli” futam után most először megy haza a madridi Caja Magica sportközpontban kialakított bázisra. A teszt kihagyásának másik oka, hogy a HRT nem is tudna új fejlesztéseket kipróbálni a jövő héten.  

“Az idénykezdet elég kapkodós volt számunkra, amióta összeraktuk az autókat, csak a versenyeken dolgoztunk velük. A csapat és az autók csak most érkeztek vissza Bahreinből azután, hogy még március elején útnak indultak Ausztráliába, most először jönnek az új központba, a madridi Caja Magicába” – magyarázta a csapatfőnök, Luis Perez Sala.

“Ez a lépés igen fontos számunkra, Mugello kihagyásával pedig lehetőségünk lesz az autón való alapos munkára a Spanyol Nagydíj előtt. Addig nem is lesz kész a fejlesztési csomagunk, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy a hasznosabb dologra, a központban folyó csapatmunkára koncentrálunk. Munka pedig van bőven” – tette hozzá a spanyol.