A Ferrari csapatfőnöke meglepő nyíltsággal beszélt az elmúlt három évben küszködő Felipe Massáról a spanyol El Mundónak. Stefano Domenicali megjegyezte, hogy ha a brazil ilyen gyengén teljesít, 2012 végén nem csak a ferraris, de általában a Forma-1-es karrierjének is vége lehet.

A csapatfőnök szerint Massának el kellene fogadnia, hogy Fernando Alonso mögött csak második lehet, meg kell tanulnia, hol a helye.

“Felipének el kell fogadnia, hogy nagyon erős csapattárssal áll szemben. Ha nem teszi, csak magának árt vele. Egyértelmű szerepet kell felvállalnia, felesleges az élre törnie – Fernandótól tanulni kell, nem küzdeni ellene. Ha küzdeni akar vele, akkor egy olyan csapattárs, mint Alonso vagy épp Schumacher csak tönkre fogja tenni, ők igazi emberevők” – mondta Domenicali, aki nem titkolta, hogy a spanyol pilótára építenek.

A csapatfőnök szerint a Ferrarinak “erkölcsi kötelessége” Alonsót a lehető legjobb helyzetbe hozni, és a 2013-as csapattársát is a spanyol szerepére és igényeire való tekintettel választják majd ki. “Alonso központi szerepet játszik a csapatnál, így a legfontosabb ügyekben is részt vállal.”