F1: Alonso kezére játszik az idény 2 A bajnokságot eddig vezető mclarenes pilóták pocsékul szerepeltek Bahreinben, Lewis Hamilton a 8. lett, Jenson Button nullázott. Mivel legutóbb Nico Rosberg, most pedig Sebadtian Vettel nyert, Fernando Alonso szahíri 7. helye is igen sokat ér, hiszen a most élre állt Vetteltől csak 10 ponttal van lemaradva.

“Négy futam, 100 megszerezhető pont és én csak 8-10 pontnyira vagyok az éllovastól, egészen felfoghatatlan. Amolyan ajándék ez az első négy futam. Örömmel is veszem, de ha eltekintünk a pontoktól, a csapatot nagyon is aggaszthatja az autó teljesítménye, Barcelonára javítanunk kell rajta!” – mondta.

“Felemás érzésem van, mert egyrészt a futam végén mindkét McLaren előtt végeztem, amire igazán nem számítottunk az időmérő után, másrészt viszont 57 másodpercnyire voltam a győztestől, ami nagyobb hátrány, mint eddig bármikor idén. Rá kell jönnünk, miért vagyunk ilyen messze a dobogótól.”

Alonso mellett ezúttal csapattársa, Felipe Massa is jól szerepelt, a brazil a 9. helyen ért be, ami idei első pontjait jelentette.

Alonso mellett ezúttal csapattársa, Felipe Massa is jól szerepelt, a brazil a 9. helyen ért be, ami idei első pontjait jelentette.

“Semmiképp sem volt egy könnyű verseny, de végül sikerült jó menni és idén először pontszerző helyre kerülni. Jó eredmény, de jól tudjuk, hogy a Ferrarinál nem szokás a kilencedik helynek örülni. Ezzel együtt azért most nőtt az önbizalmam az idény további részére. De világos, hogy a lehető leggyorsabban javítanunk kell az autó teljesítményén, ha tényleg valamirevaló helyekért kell küzdenünk” – nyilatkozta a futam után.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali a Ferrari egy tagjának elvesztése miatt gyászolt Szahírban:

“Hogy őszinte legyek, a pályán történtek csak másodlagosak ma. Nagy szomorúsággal értesültünk az sebességváltó-részlegünk egyik dolgozója, Matteo Vignali haláláról, aki szívinfarktusban elhunyt. Alig 32 éves volt, igazán le vagyunk törve. Részvéttel gondolunk a családjára és a barátaira. Nehéz is számomra a konkrét versenyeredményről beszélni” – mondta az olasz, majd dióhéjban megismételte Alonso és Massa szavait.