A bahreini időmérő meglepetésembere a Toro Rossóban ülő Daniel Ricciardo volt. Az ausztrál egészen a Q3-ig menetelt, ahol kis híján Nico Rosberget is elcsípte, mindössze 91 ezreddel kapott ki a némettől.

“Nagyon boldog vagyok, ez csúcs volt!” – nyilatkozta fülig érő szájjal Ricciardo. “Már a délelőttünk is jól sikerült, számoltunk azzal, hogy ha minden összejön, eljuthatunk a Q3-ig. És sikerült!”

“Ráadásul egészen a hatodik helyig jutottunk, nagyon elégedett vagyok a csapattal és a saját teljesítményemmel is. A kvalifikáció alatt is változtattunk ezt-azt az autón, ezek meghozták eredményüket. Az lenne a legjobb, ha Jean-Erickel most együtt örülhetnék, de így is biztos, hogy vigyorogva fogok lefeküdni. Előtte még átvesszük a stratégiai opciókat, ebből a pozícióból a lehető legtöbb pontot kell megszereznem holnap.”

Jean-Eric Vergne már az időmérő elején kiesett és csak a 19. helyet szerezte meg. “Nem értem, hogy miért voltam ilyen lassú” – mondta Vergne. “Főleg azért, mert az autó délelőtt még jól működött, és Daniel eredménye is jelzi, hogy több volt benne. A mérnökökkel próbáljuk megfejteni, hogy miért nem tudtuk kihozni az autóból a remélt teljesítményt. A pálya három fokkal melegebb volt, mint délelőtt, de nem hiszem, hogy van összefüggés. Azért bízom egy jó versenyben.”