Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein, de úgy tűnik, hogy a Mercedes AMG-nek nem sikerült megoldania a gumimelegedési problémákat. Az idény első két versenyén, Ausztráliában és Malajziában is szenvedett a csapat, Kínában a hűvös levegő segített Nico Rosberg győzelmében.

Ahogy Sanghajban, úgy Szahírban sem volt gond a Mercedes egykörös tempójával, de Rosberg szerint az eredmény csalóka. “Jó nap volt” – kezdte a német. “Jó, hogy kevés üzemanyaggal a leggyorsabb voltam, de tudjuk jól, hogy az autó jó majdnem üres tankkal.”

“Elemeznünk kell a dolgokat. Általánosságban véve, a bahreininél rosszabb helyzetben még nem voltunk, a gumik túlmelegednek. Sokat tanultunk, talán jobban is állunk, mint gondoltuk volna, de ki kell derítenünk, pontosan hol állunk. Változtatnunk kell, mert szokatlan a helyzet, a körülmények nagyon kemények.”

Michael Schumacher is elismerte, hogy a legnagyobb kérdést a gumik jelentik. “A gumik nagy kérdést jelentenek, egyik pillanatról a másikra van végük” – mondta Schumacher. “Ezzel a problémával mindenki küzd. Valószínű, hogy valamit javul majd a helyzet, meglátjuk, hogy mennyi gumira lesz szükségünk a versenyen.”