A Bahreini Nagydíj második szabadedzésén Michael Schumachert feltartották gyors körében, így a Red Bull megszerezhette a második és harmadik helyet Nico Rosberg mögött. Nem elégedetlen a világbajnoki címvédő alakulat, de van még bőven teendője.

“Sokat voltunk ma pályán, ami nagyon jó” – nyilatkozta Sebastian Vettel. “A beállításokkal kapcsolatban Kínában megkaptuk azokat a válaszokat, amelyeket kerestünk, ez ma sokat segített. Most már csak azt kell megtudnunk, hogy a többiekkel szemben hol állunk. Nagy a forróság, emiatt a gumik szenvednek, de ezzel minden csapatnak küzdenie kell. Mások a favoritok ezen a hétvégén, mi magunkra koncentrálunk és keményen dolgozunk. Tettünk egy lépést előre, holnap meglátjuk, meddig jutottunk.”

Mark Webber szerint nehéz volt mindent kihozni az autóból. “Nagy kihívást jelentett a mai körözés és hogy mindent összerakjunk” – mondta az ausztrál. “A gumik viselkedése mindenkinek meglepetést jelentett, gyorsan veszítenek a tapadásukból. Úgy tűnik, van néhány gyors autó a mezőnyben, ismét szorosnak tűnik az állás, de nem tudjuk, a többiek mennyi üzemanyaggal mentek. A gumiknak nagy szerepük lesz a vasárnapi versenyen.”