A Bahreini Nagydíj második szabadedzését a negyedik helyen zárta Lewis Hamilton, délelőtt viszont nagy fölénnyel végzett az élen. A világbajnoki éllovas a szélre panaszkodott a délutáni tréning után. “Nagy kihívás lesz a gumik kezelése” – mondta Hamilton. “A pálya nagyon forró, hihetetlen mennyiségű energia megy át a gumikon a fékezések alkalmával.”

“A kopással mindenkinek meg kell küzdenie, ez a hétvége arról szól, hogy tudja a legjobban kímélni a gumikat. Ma a szél is nagy szerepet játszott, a négyes kanyarban szembe-, hát- és keresztszél is volt, ez jelentősen változtat a körülményeken. Azt hiszem, a saját leggyorsabb körömet fél órával Nico után futottam, amikor teljesen mások voltak a szélviszonyok. Összességében a Mercedes erősnek tűnik, holnap többet fogunk tudni.”

Jenson Button saját bevallása szerint érdekes napot zárt, mindkét keveréken igyekezett megtalálni a helyes egyensúlyt. “Az autó teljesen másképp viselkedett, mint az első három versenyen” – nyilatkozta Button. “Minden bizonnyal túl messzire mentünk és tennünk kell egy lépést vissza – vár ránk egy kis esti munka ezzel kapcsolatban.”

“Bízom benne, hogy holnapra megoldjuk a gondokat. Az én eredményeim nem tűntek annyira jónak, egy körön a Mercedes és a Red Bull is gyors volt. Az élen most nagy a különbség, de nem hiszem, hogy ez megmarad a versenyre. Függetlenül az időktől, nem vagyok teljesen elégedett azzal az iránnyal, amit választottunk. Már beszéltünk arról, mit csinálhatnánk holnap és elhangzott néhány pozitív javaslat.”