A Ferrariról még a legelvakultabb tifoso is beismeri, hogy 2012-ben az autó alapján jóindulattal is csak a középmezőny elejébe lehet sorolni a csapatot, azonban van olyan terület, amiben így is a legjobb a maranellói gárda.

A spanyol Marca cikke szerint a bokszutcában verhetetlen a Ferrari, Sanghajban Fernando Alonso 2,4 kerékcseréje volt a csúcs és a Kínai Nagydíj egészét tekintve is az olaszok dolgoztak a legjobban, az összes bokszkiállást tekintve átlagosan hattized másodperccel voltak gyorsabbak a Mercedesnél, a McLarennél és a Red Bullnál.

A lap kiemeli, hogy a Ferrari 2012-re úgy tudott gyorsítani a bokszutcai munkáján, hogy az idei évre már tilos lett a csavarpisztolyok héliummal való működtetése, ami pedig kb. kéttizedes lassulást hozott.

“Egy olyan szoros mezőnyben, mint az idei, nagyon fontos, hogy az ilyen részletekre is odafigyeljünk” – hangsúlyozta Fernando Alonso. “Helyezésekben és pontokban mérhetők, és ez döntő is lehet az idény végén.”

Már csak egy jó autó kellene a Ferrarinak…

“Figyelemre méltó, hogy mi végeztük a legjobb bokszmunkát, a stratégiáink jók voltak, és az autó is megbízható. Ami hiányzik, az a sebesség, mind az időmérőn, mind a versenyen” – mondta az olasz csapat tesztpilótája, Marc Gene a Diario Sportnak.