A Forma-1-es csapatok az elmúlt két évben Abu-Dzabiban tartották a kizárólag fiatal pilóták számára rendezett utánpótlásteszteket, de idén felmerült, hogy Silverstone is jó helyszín lenne. Az alakulatok a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon is tárgyaltak a kérdésről, de az Autosport tudósítása szerint nem tudtak közös nevezőre jutni a helyszínt illetően.

A közvetlenül a Brit Nagydíjat követő időpont mellett szól, hogy a csapatoknak nem az idény végén kellene még pluszmunkát végeztetni a dolgozóikkal, ellene viszont az, hogy júliusban még nem lehet hozzáférni a 2013-ra szánt gumikhoz és a csapatok saját jövő évi fejlesztéseiket sem tudják kipróbálni olyan korán. Az előbbiek mellett Abu-Dzabi előnye a szinte garantált száraz idő is.

A döntés az, hogy nincs döntés, így a csapatok egyénileg választják majd meg, hogy a nyári vagy az idény végi teszten vesznek részt.

Az Autosport híre szerint jelenleg még igyekeznek megfelelő garanciákat lefektetni a fejlesztési előny-hátrány tekintetében, míg az esetleges silverstone-i rossz idő esetén a csapatoknak lehetősége lesz visszavonulni a teszttől egészen addig, amíg a pályára nem lépnek az autóval, azután viszont már automatikusan ki lesznek zárva az abu-dzabi tesztről.